In beeld: Pony verstoort voetbalwedstrijd Polsbroek

© Maarten Overbeek
POLSBROEK - Het was een bizarre "wissel" op een cruciaal moment, afgelopen weekend in Polsbroek. Op het moment dat het tweede voetbalelftal van SPV'81 met 1-0 voorstond tegen het bezoekende VV Linschoten draafde er ineens een pony het veld op.
SPV speelt midden tussen de weilanden van het boerendorp, dus kennelijk was het dier in de buurt ontsnapt. Waar de pony precies vandaan kwam kon ookPolsbroeker Maarten Overbeek vanaf de reservebank niet zien, maar hij slaagde er wel in om het onverwachte ererondje op video vast te leggen.
Pony bestormt voetbalveld Polsbroek
De scheidsrechter legde de wedstrijd stil, waarop spelers van de uit- en de thuisploeg gebroederlijk samen het dier buiten de lijnen dreven. Daarna werd het spel hervat.
"Dat Linschoten in de 90ste minuut de gelijkmaker scoorde kwam natuurlijk door onze verstoorde concentratie", lacht Overbeek er achteraf om. Hij heeft reden genoeg om er vrolijk onder te blijven, want in blessuretijd kreeg SPV een penalty toegekend. Of die terecht was is niet bekend, maar de Polsbroekers keken het gegeven paard niet in de bek. Het duel eindigde in 2-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.