Straks ook betaald parkeren in Oog in Al

UTRECHT - Op steeds meer plekken in Utrecht moeten autobezitters voor een parkeerplek gaan betalen. Ook bewoners rond Park Oog en Al en de Plantage in Ondiep moeten vanaf 1 oktober een parkeervergunning aanschaffen.
Een kleine meerderheid (51 procent) van de bewoners van de Mozartlaan in Oog in Al gaven aan de gemeente aan vóór de invoering van betaald parkeren te zijn. De bewoners stemden waarschijnlijk voor, omdat in hun buurt veel auto's worden neergezet van bewoners uit omliggende wijken. Daarop wordt nu betaald parkeren van 06.00 tot 11.00 uur ingevoerd.
Ook de bewoners bij winkelcentrum Plantage in Ondiep zijn voor de invoering van betaald parkeren. Automobilisten zonder parkeervergunning moeten straks van 09.00 tot 21.00 uur betalen.
De gemeente Utrecht hield een serie enquêtes onder bewoners van 11 buurten. De meeste bewoners lieten weten niets te zien in de invoering van betaald parkeren in hun wijk. Ondanks dat de parkeerdruk daar toeneemt, blijft de situatie daar zoals het nu is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.