RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

WNF vraagt kinderen hoe het beter moet met de wereld

ZEIST - Gaat het Wereld Natuur Fonds (WNF) het na vandaag volledig over een andere boeg gooien? De kans bestaat, want de Raad van Kinderen presenteert de uitkomsten van zijn onderzoek naar hoe het beter moet met de wereld.

Het WNF zette de Raad van Kinderen aan het werk met de vraag: welke rol kan het WNF spelen†om mensen bewust te maken van hun gedrag en invloed op de wereld? Een pittige vraag voor kinderen, erkent Jalbert Kuiper, projectbegeleider bij het WNF. "Tegen de kinderen heb ik gezegd: 'Mensen moeten dingen gaan doen die net zo normaal worden als tandenpoetsen, waardoor de wereld het wat beter heeft dan op dit moment'."

DE RAAD VAN KINDEREN

De Raad van Kinderen bestaat sinds 2014 en is een initiatief van prinses Laurentien. Doel is om volwassenen te laten luisteren naar de ideeŽn van kinderen. Bedrijven die zich aansluiten bij de Raad van Kinderen, kunnen adviezen van de kinderen krijgen over maatschappelijke en strategische vraagstukken waar ze zelf mee worstelen.

Wat was reden voor het WNF om de Raad van Kinderen in te schakelen? "Kinderen hebben een open geest en kijken anders naar problemen†dan grote mensen ", zegt Kuiper. "Grote mensen knippen problemen vaak op in kleine stukjes en lossen dan een deelgebiedje op, maar daar is het totaalprobleem vaak niet mee opgelost. Daarnaast hebben kinderen een heel mooie invloed op ouders, dus als je daar begint neem je een hele generatie mee."

ADVIEZEN TOEPASSEN

Kuiper is nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek. "We verwachten er veel van. Veel andere bedrijven hebben al gebruik gemaakt van de Raad van Kinderen en daar zijn heel originele en nieuwe dingen uitgekomen." De intentie is om de adviezen van de kinderen toe te passen. "We moeten natuurlijk wel toetsen of de adviezen realiseerbaar zijn, of ze niet te veel zouden kosten. Maar de intentie is absoluut om ermee aan de slag te gaan."

De Raad van Kinderen overhandigt zijn rapport vanmiddag aan WNF-ambassadeur Andrť Kuipers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht