Pandaparkeerplaats verandert in bouwplaats: "De gekte is overgewaaid"

De pandaparkeerplaats is nu een bouwplaats.
De pandaparkeerplaats is nu een bouwplaats. © RTV Utrecht
RHENEN - De pandaparkeerplaats in Rhenen maakt plaats voor een flink bedrijfspand. De bouw daarvan is in volle gang op bedrijventerrein Remmerden. De extra parkeerplaats om de drukte bij Ouwehands Dierenpark aan te kunnen, bleek bij lange na niet nodig.
Een bouwvakker in een shovel lacht onze verslaggever vanmorgen toe: "Ik denk dat hier maar één auto heeft gestaan". Kranen, bouwmaterialen en bouwvakkers zijn nu druk in de weer om een nieuw bedrijfspand van 18.000 vierkante meter te bouwen.

PANDADRUKTE

Het is nu bijna een jaar geleden dat de panda's naar buiten mochten. Op het voormalige DELM-terrein in Remmerden werd, na lang getouwtrek, een plek gevonden voor de verwachte drukte. Al in september bleek dat de extra parkeerplaats voor 1400 auto's niet nodig was.
De pandaparkeerplaats moest eerst in Wageningen komen.

KANTOREN

Het terrein is van Arjen Bonnema, de eigenaar van Arbon Agenturen. Hij bouwt er zijn nieuwe bedrijfspand en kantoren. "De welstandscommissie noemde het plan een 'significante verbetering'. Dat is toch mooi."
Mocht er alsnog een pandadrukte-golf op gang komen door een kleine pandababy, zullen bezoekers toch ergens anders moeten parkeren in Rhenen. Bonnema: "Nu bezien is het achteraf allemaal niet zo erg geweest. Op korte termijn waren ze er (bij Ouwehands, red.) heel blij mee. In Wageningen hadden ze er anders 10 jaar aan vast gezeten". Daar moest de parkeerplaats eerst verrijzen.
Zo gaat het pand eruit zien.
Zo gaat het pand eruit zien. © Arbon Agenturen
De bouw van het pand moet aan het einde van het jaar klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.