RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SP stookt vuurtje over westelijke rondweg Amersfoort weer op

AMERSFOORT - De SP in Amersfoort stelt de mogelijke komst van een rondweg aan westkant van de stad opnieuw aan de kaak. De socialisten laten het onderwerp vanavond de revue passeren tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Over de rondweg wordt al jaren gediscussieerd. In 2012 struikelde het toenmalige college over de kwestie. Voorstanders zeggen dat de weg nodig is om Amersfoort ook in de toekomst goed bereikbaar te houden, tegenstanders betwijfelen dat en vallen bovendien over het aantal bomen dat voor de weg moet wijken.

Vorig jaar werd na een procedure bij de Raad van State besloten dat de weg er definitief zou komen. Daarmee leek de discussie beëindigd, maar de SP stookt het vuurtje nu weer op. "Reden daarvoor is dat het gevoelige dossier besproken wordt tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie", zegt RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk. "GroenLinks - voorheen tegenstander van de rondweg - is bij die onderhandelingen betrokken en dus ziet de SP ruimte."

De SP vindt de rondweg met een prijskaartje van 67 miljoen euro te duur en vindt dat er te veel groen voor opgeofferd moet worden. Daarnaast zegt de partij dat er nieuwe berekeningen van bewonersgroepen zijn, waaruit blijkt dat de weg niet meer nodig is. "Sinds de verhuizing van ziekenhuis De Lichtenberg eind 2013 is het aantal auto's op die weg bijna gehalveerd, aldus de onderzoekers. Met die cijfers in de hand wil de SP vanavond opnieuw de discussie aangaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -