Nieuwe baan voor Amersfoortse wethouder Fleur Imming

Fleur Imming
Fleur Imming © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Wethouder Fleur Imming uit Amersfoort wordt per 1 augustus directeur van een koepelorganisatie voor organisaties die mensen ondersteunen in de laatste fase van hun leven.
Op dit moment is zij namens de PvdA als wethouder verantwoordelijk voor de domeinen Zorg, Wonen en Wijkvoorzieningen. Haar partij ging na de verkiezingen terug van vijf naar twee zetels waardoor Imming het wethouderschap uit handen moet geven. Tijdens een van de verkiezingsdebatten, mede georganiseerd door RTV Utrecht, gaf Imming al aan dat een baan in de zorg voor de hand zou liggen als ze niet terug zou keren in de politiek.
Op de website van vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Nederland) laat Imming weten uit te kijken naar haar nieuwe functie:  "Het is van maatschappelijk belang dat de positie en rol die de vrijwilligers hebben in het zorgveld, nog beter voor het voetlicht komen. De vrijwilligers zijn essentieel bij de veranderingen in de zorg die de komende jaren verder vorm gaan krijgen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij!"
Wie de wethoudersposten in Amersfoort zullen bekleden is nog niet bekend. De coalitiebesprekingen tussen VVD, D66, ChristenUnie en GroenLinks zijn nog in volle gang. D66-wethouder Bertien Houwing gaf voor de verkiezingen al niet terug te willen keren. Dat geldt niet voor VVD-wethouder Hans Buijtelaar en D66-wethouder Jan-Willen Stegeman. Zij gaan voor een nieuwe termijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.