Soap marinierskazerne: steeds meer openlijke kritiek op verhuizing

© RTV Utrecht
DOORN - Opnieuw openlijk kritiek op de verhuizing van de Marinierskazerne. Vandaag lekte een brief uit van jonge officieren aan de minister en staatssecretaris, omdat zij niet willen verhuizen naar Vlissingen. Ze vinden dat de verhuizing "de toewijding te boven gaat".
En dat die brief is uitgelekt, is opmerkelijk te noemen. Verslaggever Marco Geijtenbeek: "Militairen horen uit te voeren en niet openlijk kritiek te geven en dat doen ze nu wel. De brandbrief is één van de laatste dingen die de mariniers kunnen doen. Want staken mogen militairen niet. Dat laat wel zien dat het menens is."
Over de timing van het lek wordt volop gespeculeerd. Wat iedereeen daarbij opvalt is dat het tijdstip handig gekozen is. Aanstaande donderdag praten Kamerleden namelijk met mariniers.
Kamerlid van GroenLinks Isabelle Diks vindt het verstandig dat ze dit doen. Zo weet de minister en staatssecretaris duidelijker wat het probleem is, al zullen zij niet bij het gesprek aanwezig zijn.
Deze mariniers zijn niet op een vakantiereisje.
GroenLinks-kamerlid Isabelle Diks
Het gesprek van donderdag gaat de mariniers niet meteen duidelijkheid geven. Er worden vooral zorgen geuit en één van de personen die dat gaat doen is korpscommandant Mac Mootry. Hij is zeer kritisch over de verhuizing van Doorn naar Vlissingen en schreef daar eerder al een column over.
Dat Mac Mootry zich eerder al bemoeide met de discussie is bijzonder. Verslaggever Marco Geijtenbeek: "Er zitten nog maar twee bazen boven Mac Mootry. Normaal gesproken mengen dit soort mensen zich niet inhoudelijk in discussies."
RTV Utrecht heeft een tijdlijn gemaakt over het langslepende verhuisdossier. Die is hier te lezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.