Amersfoort stelt waterschap verantwoordelijk voor schade woekerplant

AMERSFOORT - De kosten voor het verwijderen van de Japanse Duizendknoop langs de Heiligenbergerbeek in Amersfoort zijn voor rekening van het waterschap Vallei en Veluwe. Dat liet wethouder Menno Tigelaar vanavond weten aan de gemeenteraad.
In een brief aan het waterschap heeft de wethouder laten weten dat het waterschap verantwoordelijk is voor het oplossen van het probleem. Waarschijnlijk moet alle grond opnieuw afgegraven worden en moet er schone grond worden gestort. Wethouder Tigelaar noemt het "buitengewoon vervelend dat er vervuilde grond is gestort". Dit gebeurde deels op gemeentelijke grond, maar ook in de achtertuinen van bewoners.
Vorige week bleek dat de woekerplant opnieuw is opgedoken in Amersfoort. De woekerplant zat in grond die tijdens werkzaamheden langs de Heiligenbergerbeek in de oever is gestort. Amersfoort vecht al jaren tegen de plant. Vorig jaar ging de gemeente nog met een speciaal gif langs alle planten, om er voor eens en voor altijd een einde aan te maken. Het plantje tast funderingen van gebouwen aan. Ook levert het schade op aan tuinen, terrassen en wegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.