RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste winkels Leidsche Rijn Centrum geopend: "Zoveel potentie hier"

1/2
LEIDSCHE RIJN - Leidsche Rijn heeft vanaf vandaag eindelijk officieel een eigen centrum en dat wordt gevierd met een feestelijk programma.

Zo is er rond 16.30 uur een spectaculaire openingsshow met onder andere een vlaggenparade en treedt O'G3NE op. De officiŽle openingshandeling wordt verricht door burgemeester Jan van Zanen.

ONTWIKKELING
Het is het tweede stadshart van Utrecht. De plannen voor Leidsche Rijn werden tien jaar geleden al ontwikkeld, maar door onder andere de economische crisis en problemen met aanbestedingen liep het project flink wat vertraging op.

Inmiddels hebben de eerste winkeliers hun deuren†dan toch†kunnen openen en de reacties zijn overwegend positief. De inwoners van Leidsche Rijn hopen dat het 'Vinex-geneuzel' nu eindelijk verleden tijd is. "Trots op de hele stad Utrecht", schrijft een bewoner op Twitter.


Toch zijn er ook kritische geluiden te horen. "Er moeten nog wel veel voorzieningen bijkomen", aldus Xander Coolen, oud-voorzitter van de wijkraad. "Het is jammer dat van de bibliotheek en het wijk-servicecentrum alleen nog maar de palen in de grond zijn gezet. We hebben ook nog steeds geen schouwburg. Er moet dus nog wel wat komen, maar de consumerende voorzienigen zijn er nu gelukkig wel!"

Ook zijn meerdere mensen ontevreden over hoe het winkelcentrum er nu nog bij ligt. "Het zal in de toekomst best mooi en gezellig worden, maar nu viel het enorm tegen. Een ongezellige bouwplaats waar nog volop gewerkt wordt", schrijft Hennie van Amerongen-Jonkers. "Een bouwput en helft van de winkels nog niet open", vult Irma Mulder aan.


POTENTIE
Rond 09.00 uur†opende een gloednieuwe Jumbo-supermarkt op feestelijk wijze. Ook andere winkeliers gingen van start. "Het is nog een beetje in opbouw, maar de potentie is er zeker", aldus koffietent-eigenaresse Leonie van Putten. "Wij als ondernemers kunnen niet wachten tot het helemaal af is."

Het nieuwe centrum is kleiner dan oorspronkelijk het plan was, maar is toch ruim opgezet. Zo is er een groot plein, zijn er zo'n 130 winkels, 10.000 vierkante meter aan overige bedrijfsruimte en ongeveer 700 woningen. Op veel plekken zit horeca en er komt een enorme bibliotheek. In het stadsdeel Leidsche Rijn wonen na 20 jaar bouwen inmiddels ruim 80.000 mensen. De verwachting is dat dat aantal groeit tot 100.000.

Tijdens het realiseren van het winkelcentrum werd met verschillende architecten gewerkt. "Dan krijg je per gebouw toch een andere uitstraling", vertelde commercieel directeur Rogier Hendriks van ASR Vastgoed Projecten eerder deze week.


Om de opening van het centrum te vieren, zijn er vandaag de hele dag door activiteiten


 | Foto: Leidsche Rijn Centrum


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -