Overval op autodealer Amersfoort: medewerker trapte ruit vluchtauto in

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - Op de Xenonweg in Amersfoort is vanochtend een gewapende overval gepleegd op een autodealer. De politie heeft een verdachte aangehouden.
Rond 08.10 uur bedreigden twee mannen medewerkers van het bedrijf. Volgens het personeel van de Hyundai-dealer werd daarbij een schot gelost. Omdat een medewerker het idee had dat de verdachte een nepwapen bij zich droeg, besloot hij de vluchtende daders achterna te gaan.
Reportage over de overval in Amersfoort.
"Deze getuige had kans gezien om een van de ruiten van de vluchtauto in te trappen", vertelt een woordvoerder van de politie. Het betrof een blauwe Volkswagen Golf.
"Met die kapotte ruit zijn ze weggereden en vervolgens is die auto teruggevonden op de Eemweg in Soest. Een mogelijke vluchtmotor werd een kilometer verder op de grens van Soest en Amersfoort (Peter van de Breemerweg) door een politiewagen de sloot ingereden.Hier werd de verdachte gearresteerd.
De ingetrapte achterruit van de vluchtauto.
De ingetrapte achterruit van de vluchtauto. © Caspar Huurdeman
De politie onderzoek de mogelijke betrokkenheid van de verdachte. De identiteit van de man is nog onbekend.
De mogelijke vluchtmotor.
De mogelijke vluchtmotor. © Caspar Huurdeman

NEPPISTOOL

Tijdens de overval waren er twee klanten in het pand aanwezig. Zij omschrijven de daders als twee tengere jongens. "Ik dacht eerst dat het een oefening was, want de schoten klonken als plastic. Toen was het snel gebeurd, werd de één door de ander geroepen en waren ze weg", vertelt een getuige.
Volgens de eigenaar van het bedrijf zijn de daders ervandoor gegaan met de kassalade met daarin een paar honderd euro. De politie kon dat nog niet bevestigen.

SCHOK

"Dit is niet wat je verwacht", zegt Robert van Barneveld. "Gelukkig zijn er geen ernstig gewonden gevallen, maar het is wel even schrikken."
Het was een van zijn medewerkers die achter de daders aanging. "Er ontstond een situatie waarin zij erachter kwamen dat het pistool niet echt was. Onze chef-werkplaats is nog op de auto gesprongen en heeft de achterruit ingeslagen en we denken dat dat de reden is dat de politie de dader wat eenvoudiger kon traceren."
De medewerker die de ruit insloeg, raakte bij zijn kordate actie lichtgewond. Hij is verhoord als getuige.
Overval op autodealer in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.