Staatssecretaris over leegloop bij Korps Mariniers: "We willen ze graag behouden"

© Rijksoverheid
DOORN - Staatssecretaris Barbara Visser heeft gereageerd op de marinierssoap.Het Korps moet verhuizen van Doorn naar Vlissingen, maar dat leidt tot veel kritiek.En er is een leegloop van mariniers ontstaan, door die aanstaande verhuizing.
De staatssecretaris kent de zorgen en kijkt hoe ze eraan tegemoet kan komen. Dat zei ze vanmorgen bij Goedemorgen Nederland, naar aanleiding van de brandbrief gisteren. "Ik snap de zorgen. Die nemen we serieus en we gaan kijken hoe we eraan tegemoet kunnen komen".
Defensie kampt sowieso met een leegloop. De economie trekt aan en daardoor vertrekken veel militairen: "Ik zou het wel weten als ik een werkgever in Nederland was", zei Visser vanmorgen. "Dan zou ik absoluut iemand van Defensie willen hebben. Die weet wat werken is, wat verantwoordelijkheid nemen is."
Onze mensen zijn heel erg gewild
Staatssecretaris Visser
Visser: "We willen ze graag behouden. Dus het is belangrijk om naar die zorgen te kijken. En te kijken hoe we er tegemoet aan kunnen komen."
Staatssecretaris Visser reageert op de marinierssoap

BESLUIT

Het besluit om te verhuizen is 6 jaar geleden genomen door minister Hillen. Toendertijd werd uitbreiding van Doorn afgeschoten, omdat er niet genoeg uitgebreid kon worden. De oud-minister staat nog steeds vierkant achter zijn besluit.
Morgen uiten mariniers hun zorgen aan Kamerleden in Den Haag. Korpscommandant Mac Mootry is daar met een delegatie. Hij schreef eerder een kritische column over de verhuizing.
Korpscommandant Jeff Mac Mootry.
Korpscommandant Jeff Mac Mootry. © RTV Utrecht
Meer over de mars naar Zeeland vindt u hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.