"Fietshemel" Houten bejubeld door Engelse media

© Pixabay
HOUTEN - "Welcome to cycle heaven", oftewel: welkom in de fietshemel. Dat kopt de Engelse krant The Guardian. Waar we die fietshemel kunnen vinden? Nergens minder dan Houten!
Journaliste Kylie van Dam schreef het artikel voor de internationale krant. Het gezin verhuisde van Engeland naar Houten, omdat ze zochten naar een fietsvriendelijkere stad. Niet verrassend kwamen ze dus in Nederland uit, met Houten als lichtend voorbeeld van een waar fietswalhalla.
"Mijn favoriete Nederlandse uitdrukking is: 'Jij bent niet van suiker gemaakt', wat betekent dat je niet verdwijnt in de regen en dus gewoon kunt gaan fietsen", schrijft Van Dam.
Ook in Nederland valt de fietsvriendelijkheid van Houten op. Begin dit jaar werd Houten nog verkozen tot Fietsstad 2018. De jury prees Houten omdat de gemeente al jarenlang structureel uitstekend fietsbeleid voert. "Bij de uitbreiding van Houten-Zuid is echt vastgehouden aan fietsvriendelijke verkeersmodellen. De meeste plaatsen doen goede dingen voor de fiets, maar daarna zwakt het af. Houten bewijst dat ze het vol kunnen houden."
Het hele artikel van The Guardian kun je hier lezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.