RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht gaat geen weggestuurde Amsterdamse toeristen lokken

UTRECHT - Utrecht is niet van plan om geweerde Amsterdamse toeristen naar de Domstad te lokken. Dat zegt Rijk van Ark, directeur van Utrecht Marketing tegen RTV Utrecht.

Vandaag werd bekend dat het Amsterdamse gemeentebestuur gaat proberen om het massatoerisme in de hoofdstad in te dammen. Maar de Utrechtse stadsmarketeers gaan geen campagne voeren om die toeristen hierheen te halen, zegt van Ark.

"Utrecht en Amsterdam trekken echt een verschillend publiek. Mensen komen naar Utrecht voor de hoge kwaliteit van de festivals en musea. Denk bijvoorbeeld aan het Festival Oude Muziek. In Amsterdam is dat anders."

BIERFIETSEN

Inwoners van Amsterdam storen zich al jaren aan bierfietsen, vrijgezellenfeesten en drukte op de gracht. Als het aan Utrecht Marketing ligt, blijft dat Utrecht bespaard.

"Daar moet je echt voor oppassen. Op sommige dagen is het al erg druk in Utrecht. De stad moet wel leefbaar blijven. Wij willen doorbouwen op kwaliteitstoerisme."

AIRBNB

Al langer probeert Utrecht overlast door massatoerisme tegen te gaan. Zo werd in maart van dit jaar besloten dat Utrechtse huiseigenaren nog maar 60 nachten per jaar hun woning mogen verhuren via sites als Airbnb.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht