Eigenaar beschoten garagebedrijf: "Ik overweeg te sluiten"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Stukken muur liggen op de vloer achterin de hal van autobedrijf Zwaard & Leeuw aan de Arkansasdreef in Utrecht. Een afvoerbuis achter in het pand zit vol gaten. De roldeur aan de voorzijde lijkt wel een vergiet.
Vannacht schoten onbekenden, waarschijnlijk met een automatisch wapen, op het bedrijf waar auto's met schade worden hersteld. De eigenaar, die niet met zijn naam in de publiciteit wil, staat er met een bleek gezicht naar te kijken. "Ik ben echt heel erg geschrokken. Dit is echt niet normaal, hoor."
Het incident gebeurde rond 02.00 uur bij een autobedrijf. Daarbij werden meerdere schoten gelost.
Het incident gebeurde rond 02.00 uur bij een autobedrijf. Daarbij werden meerdere schoten gelost. © Koen Laureij

KLUS AFMAKEN

In de bedrijfshal gaat het werk vanochtend gewoon door. "We maken de auto's die er nu staan af voor onze klanten, daarna gaan we naar huis. We werken 's avonds wel eens door, vannacht was er gelukkig niemand. Stel dat het wel zo zou zijn geweest...Mijn leven en dat van mijn werknemers wil ik niet op het spel zetten. We doen legaal onze zaken en als dan zoiets gebeurt, dan is dat echt heel erg. Misschien stop ik er wel helemaal mee. Zo is het niet leuk meer."
Misschien stop ik er wel helemaal mee. Zo is het niet leuk meer.
Eigenaar garagebedrijf

ONDERZOEK

De politie is vanochtend ook bij het pand aanwezig. Twee rechercheurs lopen in en uit en praten met de mensen binnen. Ze zijn geïnteresseerd in de camera's aan de gevel. Mogelijk hebben die de schutters goed in beeld kunnen brengen.
Rechercheurs deden vannacht onderzoek bij het pand aan de Arkansasdreef.
Rechercheurs deden vannacht onderzoek bij het pand aan de Arkansasdreef. © Koen Laureij
Vannacht is er al uitgebreid sporenonderzoek gedaan, waarbij kogelhulzen zijn meegenomen. Ook bedrijven in de buurt worden vanochtend bezocht. Daarbij wordt gevraagd of er bewakingsbeelden beschikbaar zijn. Het onderzoek is nog volop bezig.

VERGISSING

Het gerucht gaat dat de kogelregen niet voor Garagebedrijf Zwaard & Leeuw was bedoeld, maar voor het bedrijf ernaast. Daar worden luxe auto's verhuurd voor gala's en trouwerijen. Er zou recent een ruzie voor de deur zijn geweest, waarbij bedreigingen werden geuit.
De eigenaar van Zwaard & Leeuw benadrukt dat dit gerucht niet van hem komt. De politie zegt alle opties open te houden, maar dat het nog te vroeg is conclusies te trekken. Vooralsnog wordt eerst gekeken of de eigenaar van het beschoten bedrijf een conflict had.

MEERDERE INCIDENTEN

Op het industrieterrein is de politie de afgelopen tijd vaker aanwezig geweest. Recent werd een inval gedaan bij een autobedrijf waar op dat moment een grote illegale sigarettenfabriek volop aan het draaien was.
Daarvoor werd een garage gesloten omdat er geheime ruimtes in auto's en busjes werden gebouwd die gebruikt zouden worden door criminelen. Samen met de ondernemersvereniging en de politie doet de gemeente Utrecht er alles aan om illegale praktijken uit te bannen.
Verslaggever Robert Jan Booij telde vanochtend ruim 20 kogelgaten in de deur.
Verslaggever Robert Jan Booij telde vanochtend ruim 20 kogelgaten in de deur. © Robert Jan Booij / RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.