RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rondleidingen in het Utrechtse Stationsgebied: dit zijn de places to be

1/5
UTRECHT - HetUtrechtseStationsgebied verandert in rap tempo. Op zaterdag 2 juni kun je bouwplaatsen ennieuwe gebouwen bezoeken tijdensde Dag van de Bouw & Architectuur.De deuren zijn tussen 10.00 en 16.00 uur geopend.


WTC
Het is onder meer mogelijk om het splinternieuwe World Trade Centre (WTC) van binnen te bekijken. De architect, bouwer en eigenaar leidenbezoekers rond in het gloednieuwe gebouw waar strakstweeduizend mensen kunnen werken. De begane grond aan het Jaarbeursplein en de eerste verdieping op het Stadsplateau zijn de hele dag open.

Hier zie je beelden van het WTC in aanbouw.NOORDGEBOUW
Ook het inhet oog springendeNoordgebouwvind je ophet kruispunt van Utrecht Centraal, Stationsplein, Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld.Nu wordt er nog gebouwd, maar begin 2019 kun je er wonen, werken en logeren. Op 2 juni krijg je alvast een sneak preview van hoe een hotelkamer op hoogte eruit ziet.

 Het Noordgebouw Het Noordgebouw | Foto: CU2030

THE GREEN HOUSE
Restaurant The Green House is gebouwd met hergebruikte materialen uit de oude Knoopkazerne. De initiatiefnemers en architecten nemenbezoekers mee in het bouwproces en ontwerp voor Rijkskantoor de Knoop en paviljoen The Green House.

 Groene wand in The Green House. Groene wand in The Green House. | Foto: RTV Utrecht

 The Green House The Green House | Foto: RTV Utrecht

STATIONSPLEIN
Ken je hetnieuwe Stationsplein al?Het is nog maar half af en de fietsenstalling eronder wordtnog een stuk groter, maarhet gebied is al een tijd open. Op hetplein staatop 2 junieen stand waar de architect tekst en uitleg geeft.

 Het bollendak boven het Stationsplein. Het bollendak boven het Stationsplein. | Foto: CU2030

INFOCENTRUM
In het Infocentrum Stationsgebied, in de hal van het Stadskantoor, krijg je uitleg bij de maquettes en starten er verschillende soorten rondleidingen door het stationsgebied. Aanmelden voor deze rondleidingen is niet nodig; je kunt gewoon aansluiten.

Meer details over de rondleidingen vind je hier.En er is nog veel meer te doen op Dag van de Architectuur in Utrecht: kijk voor meer informatie op de site van Aorta.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -