Rondleidingen in het Utrechtse Stationsgebied: dit zijn de places to be

© CU2030
UTRECHT - Het Utrechtse Stationsgebied verandert in rap tempo. Op zaterdag 2 juni kun je bouwplaatsen en nieuwe gebouwen bezoeken tijdens de Dag van de Bouw & Architectuur. De deuren zijn tussen 10.00 en 16.00 uur geopend.

WTC

Het is onder meer mogelijk om het splinternieuwe World Trade Centre (WTC) van binnen te bekijken. De architect, bouwer en eigenaar leiden bezoekers rond in het gloednieuwe gebouw waar straks tweeduizend mensen kunnen werken. De begane grond aan het Jaarbeursplein en de eerste verdieping op het Stadsplateau zijn de hele dag open.
Hier zie je beelden van het WTC in aanbouw.

NOORDGEBOUW

Ook het in het oog springende Noordgebouw vind je op het kruispunt van Utrecht Centraal, Stationsplein, Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld. Nu wordt er nog gebouwd, maar begin 2019 kun je er wonen, werken en logeren. Op 2 juni krijg je alvast een sneak preview van hoe een hotelkamer op hoogte eruit ziet.
Het Noordgebouw
Het Noordgebouw © CU2030

THE GREEN HOUSE

Restaurant The Green House is gebouwd met hergebruikte materialen uit de oude Knoopkazerne. De initiatiefnemers en architecten nemen bezoekers mee in het bouwproces en ontwerp voor Rijkskantoor de Knoop en paviljoen The Green House.
Groene wand in The Green House.
Groene wand in The Green House. © RTV Utrecht
The Green House
The Green House © RTV Utrecht

STATIONSPLEIN

Ken je het nieuwe Stationsplein al? Het is nog maar half af en de fietsenstalling eronder wordt nog een stuk groter, maar het gebied is al een tijd open. Op het plein staat op 2 juni een stand waar de architect tekst en uitleg geeft.
Het bollendak boven het Stationsplein.
Het bollendak boven het Stationsplein. © CU2030

INFOCENTRUM

In het Infocentrum Stationsgebied, in de hal van het Stadskantoor, krijg je uitleg bij de maquettes en starten er verschillende soorten rondleidingen door het stationsgebied. Aanmelden voor deze rondleidingen is niet nodig; je kunt gewoon aansluiten.
Meer details over de rondleidingen vind je hier. En er is nog veel meer te doen op Dag van de Architectuur in Utrecht: kijk voor meer informatie op de site van Aorta.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.