RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Richard Vocking (82), van de bekende Utrechtse leverworst, overleden

UTRECHT - De Utrechtse slager Richard Vocking, van debekendeleverworst,is maandag op 82-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dat bevestigt zijn zoon Paul, die tegenwoordig de leiding heeft bij Vocking B.V.

Richard Vocking leidde slagerij Vocking ruim veertig jaar met zijn broer Herman. Samen bouwden ze het bedrijf van hun vader uit. "Zij wisten de worst bijvoorbeeld in de supermarkt te krijgen", vertelt zoon Paul. Volgens hem kwam zijn vader nog dagelijks op de zaak totdat hij een paar weken geleden ziek werd. "Hij kon het gewoon niet loslaten. Hij kwam voor een babbeltje hier en een babbeltje daar en had nog wel wat werkzaamheden. Met moderne zaken als sociale media had hij alleenhelemaal niets."

Hij had maar n hand. Die andere heeft gewerkt voor twee."
Zoon Paul

HAND

Vocking had slechts n hand door een ongeluk met een gehaktmolen op jonge leeftijd. "Die andere hand heeft dus gewerkt voor twee", zegt zoon Paul, die warme herinneringen bewaart aan zijn vader. "Het was een heel lieve, zorgzame man, die zich vaak wegcijferde. Het stond altijd in het teken van de ander."

Slagerij Vocking is een traditioneel familiebedrijf dat vier generaties teruggaat. Het bedrijf ontleent haar bestaansrecht aan de oprichter H.N.A. Vocking, die in 1891 "Varkensslachterij H.N.A. Vocking" oprichtte. Van origine was deze ambachtelijke slagerij gevestigd aan de Steenweg 29 in de Utrechtse binnenstad.

RECEPT

Vocking leverworst was de specialiteit van H.N.A. Vocking. Het recept is nooit veranderd en is dus meer dan 125 jaar oud. In 1989 sloot slagerij Vockinghaar deuren, maar achter de coulissen ging de worstmakerij verder. Nog altijd wordtop authentieke wijze de Vocking leverworst geproduceerd, maar het bedrijfmaakt ookbeefburgers, gehaktballen en diverse andere worstsoorten. Sinds 1995 is de Utrechtse worstmakerij verplaatst naar een moderne productiefaciliteit op industrieterrein De Liesboschin Nieuwegein.

In de regio Utrecht isde Vockingworstnog altijd een begrip. Ook chef-koks van Karel V en De Hoefslag willen ermee werken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht