Ondernemers autoboulevard Overvecht: maat is vol na schietincident

© Koen Laureij
UTRECHT - Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht (ONO) is na het schietincident van vannacht helemaal klaar met de onveilige situatie op het bedrijventerrein. "De maat is vol", zegt voorzitter Simon Fortuyn.
Volgens Fortuyn verdient het overgrote deel van de ondernemers op het bedrijventerrein eerlijk hun geld. "We investeren volop in cameratoezicht en het opknappen van het bedrijventerrein. Er worden nieuwe panden gebouwd en de ondernemers zetten de afgelopen jaren vol overgave hun schouders er onder. Maar een klein groepje schimmige figuren zorgt voor onrust en criminaliteit. Dat kunnen en willen we niet langer accepteren."

BIBOB

Fortuyn wil bij burgemeester Van Zanen aandringen op het doorlichten van nieuwe ondernemers voor ze toestemming krijgen zich te vestigen op het terrein.
"Daarvoor is de wet-BIBOB te gebruiken. Iedereen weet dat er bedrijven zijn die zich met hele andere zaken bezighouden dan wat er op de gevel staat. Als er een drempel wordt opgeworpen, is het onaantrekkelijk zo'n bedrijf daar te beginnen."

ONAANGEKONDIGD BEZOEK

Daarnaast wil de ondernemersvereniging dat handhavers met spoed bij louche bedrijven achter de voordeur gaan kijken wat er precies gebeurt. "Het is tijd dat de gemeente samen met de politie gaat opschalen."
"Het gaat van kwaad tot erger. Eerst een autobedrijf waar ruimtes in auto's worden gebouwd voor smokkelwaar, daarna een autobedrijf waar achter de voordeur een illegale sigarettenfabriek is gebouwd en nu zelfs een schietincident. En opnieuw is het een autobedrijf. Stap gewoon onaangekondigd naar binnen en vraag wat ze er aan het doen zijn. De handhaving moet veel strenger dan nu het geval is."

COFFEESHOPS

De gemeente Utrecht is van plan op bedrijventerreinen in Utrecht de vestiging van coffeeshops toe te staan. Fortuyn hoopt dat dat Nieuw Overvecht niet overkomt.
"Overvecht is een kwetsbare wijk en dat is het bedrijventerrein ook. Na de incidenten van afgelopen periode lijkt het me duidelijk dat je met het openen van een of meerdere coffeeshops een aanzuigende werkingen van fout volk gaat krijgen. Dat moeten we niet willen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.