Woede om ramkraak Leidsche Rijn Centrum: "Maar ons krijg je niet klein"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Boosheid en verontwaardiging vechten om voorrang na de ramkraak in Leidsche Rijn Centrum. Slechts twaalf uur na de feestelijke opening van het langverwachte winkelcentrum, sloegen vannacht vier mannen toe bij ICI Paris XL.
Hoewel het alarm afging, wisten de criminelen te vluchten. Naar verluidt hebben ze voor zo'n tienduizend euro aan cosmetica-artikelen buitgemaakt. De ramkraak is gefilmd door bewakingcamera's.
Een bericht over de ramkraak op de RTV Utrecht Facebookpagina leidt tot honderden woedende en verontwaardigde reacties. Veel bewoners van de regio Utrecht, Leidsche Rijners in het bijzonder, zijn blij met de komst van het tweede Utrechtse stadshart. Ze begrijpen niet waarom iemand dit doet.
Er is ook verbazing over het feit dat de daders hebben kunnen ontsnappen. "Je zou toch zeggen: bij zo'n spiksplinternieuw, eigentijds winkelcentrum moet het dat soort geboefte toch knaplastig worden gemaakt, blijkbaar gaat dat nog net zo makkelijk als bij elke andere winkel op de hoek", stelt Rob. Benny vreest het ergste. "Het wordt alleen maar erger. Wacht maar af", schrijft hij.
Ons krijg je niet klein
Marian, via Facebook
Marian denkt ook aan de eigenaar en het personeel. "Ik wens hen veel sterkte, maar vooral kracht om de schouders te rechten en te zeggen of denken: maar ons krijg je niet klein."
De politie bevestigt vooralsnog alleen dat er een ramkraak is geweest in Leidsche Rijn Centrum. Over de daders, de bewakingsbeelden en de buit, wil een woordvoerder nog niets kwijt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.