RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Fietsersbond teleurgesteld over herinrichting IJsselsteinseweg in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De Fietsersbond vindt dat de gemeente Nieuwegein kansen laat liggen bij de herinrichting van de IJsselsteinseweg. Het grootste gedeelte van de weg krijgt een 'traditionele auto-uitstraling'.

"Een gemiste kans", vindt de Fietsersbond. Zij betreurt dat de gemeente geen gebruik heeft gemaakt van de foto's met daarop 'goede voorbeelden', die zij eerder opstuurde. De bond pleit voor meer rood asfalt, want de weg is volgens hen een belangrijke schakel in het fietsnetwerk tussen Nieuwegein en IJsselstein.

De voorbeeldfoto's heeft de gemeente Nieuwegein naast zich neergelegd. In de herinrichtingsplannen krijgt de IJsselsteinseweg een relatief breed grijs middendeel van 3 meter en 1,75 m brede fietsstroken. Ook verdwijnen de wegversmallingen en drempels. Slechts een klein deel, tussen de Stormvogel en de Keerlus bij de tramovergang, krijgt een fietsstraatinrichting met rood asfalt.

De bond is teleurgesteld in hoe het huidige gemeentebestuur met hun ideeŽn over fietsvriendelijke verkeersinrichting omgaat. "Met wethouder Snoeren spraken we geregeld over verbeteringen van het fietsnetwerk. Helaas tot op heden zonder veel resultaat." Volgens de belangenorganisatie werden eerder ook al verbeterplannen voor de Mendes da Costalaan in Nieuwegein genegeerd. De weg werd bedenkt met een laag grijs asfalt. "Dit schiet niet op zo."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht