RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist jaar cel voor grootschalige fietsendiefstal Amersfoort

AMERSFOORT - Tegen drie verdachten van grootschalige fietsendiefstal in Amersfoort is vanmiddag een jaar gevangenis geŽist. Een vierde verdachte verdient volgens het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke celstraf en een boete. De mannen zouden betrokken zijn bij het stelen en exporteren van fietsen.

De Poolse verdachten werden eerder dit jaar betrapt toen ze op het Eemplein in Amersfoort een fietsen in een bestelbusje tilden. De politie was daar al alert, omdat er verdachte dingen gebeurden bij een opslagruimte waar in de omgeving opvallend vaak fietsen werden gestolen. Een verdachte die probeerde te vluchten werd onder dreiging van een stroomstootwapen onder bedwang gehouden.


Het OM betoogt dat de mannen hebben deelgenomen aan een criminele organisatie die op bestelling gestolen fietsen aan opdrachtgevers in Polen zou hebben geleverd. De oudste twee hadden bovendien een 'jammer', een†verboden stoorzender voor mobiel telefoon- en internetverkeer. Ook vond de politie in de opslagruimte stickervellen met framenummers.

Volgens het Centrum Fietsdiefstal is het verkopen van gestolen fietsen in Nederland tegenwoordig erg lastig door het registreren van framenummers. Verkoop in het buitenland wordt daardoor een aantrekkelijk alternatief en dat is een trend die het centrum ook herkent.


De vier verdachten zeggen dat ze niet wisten dat de fietsen gestolen waren en gaven geen verklaring voor de overige spullen die de politie bij ze aantrof.


De rechter bepaalt op 1 juni of de mannen schuldig zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -