Agenten gefrustreerd: "Heeft u plek voor verwarde Veenendaler?"

© ANP
VEENENDAAL - De Veenendaalse politiemannen Sander en Florus uiten op Facebook hun frustratie over het gebrek aan opvang voor verwarde personen. 
Om de haverklap treffen de agenten een inwoner aan in hulpeloze toestand. Volgens hen is de Veenendaler niet meer in staat om zelfstandig te wonen, maar kan hij niet terecht bij hulpinstanties. Op Facebook vragen de agenten inwoners of zij nog "een plekje vrij hebben voor een aardige meneer".

ONDERBROEK

Vanmorgen liep de betreffende man in zijn onderbroek over straat met diverse verwondingen. De agenten zaten daarna volgens eigen zeggen zeker zes uur met de man in het ziekenhuis, nadat de deur van de crisisdienst gesloten bleef. 
Hij is duidelijk een gevaar voor hemzelf en voor zijn omgeving
Agenten Sander en Florus
"Meneer was dusdanig in de war dat iedereen hier het eens is dat hij NIET meer zelfstandig kan wonen", schrijven de agenten. "Hij denkt dat zijn eigen urine koffie is en denkt dat hij aan het drinken is als hij een pleister in zijn mond stopt. Zijn woning is daarnaast zo vies dat wij het er geen minuut vol kunnen houden. Hij is duidelijk een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving."
Er was geen alcohol of drugs in het spel. Het gaat bij deze man vermoedelijk om psychische en neurologische klachten, stellen de politiemannen.

FRUSTRATIE

Tot hun frustratie hebben de agenten meerdere keren tevergeefs contact gezocht met de daarvoor bestemde hulpinstantie. "Maar die weigert hem te beoordelen", aldus de agenten. "Wij weten inmiddels niet meer wat we met meneer aanmoeten, maar willen graag weer de straat op waar onze collega nu in zijn eentje een heel gebied 'bewaakt'. Meer blauw op straat...?"
Op Facebook vragen de agenten aan inwoners van Veenendaal of zijn nog een plekje vrij hebben. "In dit geval wordt meneer niet meer door ons de straat op gestuurd en krijgt hij de hulp die hij nodig heeft", voegen ze eraan toe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.