IJsselmeervogels met 4-1 langs Achilles'29

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van IJsselmeervogels hebben in de tweede divisie een ruime zege geboekt. Degradant Achilles'29 werd met 4-1 verslagen op de eigen Westmaat. Oktay Öztürk maakte twee treffers voor de ploeg van trainer Willem Leushuis.
Achilles'29 ging als een malle van start en kwam al na vier minuten op voorsprong. Voor rust had IJsselmeervogels de rollen alweer omgedraaid. Oktay Öztürk en Mike van de Laar mochten allebei een penalty benutten, beide keren na hands aan de zijde Achilles. Vlak voor de thee tekende Öztürk voor zijn tweede goal uit een directe vrije trap.
Tien minuten tijd pakte Berry Powel zijn moment. De spits nam afscheid van de Westmaat met zijn handelsmerk: een doelpunt. De goaltjesgetter schoot uit een teruggetrokken voorzet de 4-1 binnen.
4' Derwin Martina [0-1]
16' Oktay Öztürk, pen. [1-1]
41' Mike van de Laar, pen. [2-1]
45' Oktay Öztürk [3-1]
81' Berry Powel [4-1]
Door de winst komt IJsselmeervogels op 48 punten uit 33 wedstrijden in de tweede divisie. Volgende week zaterdag sluiten de Rooien de competitie af met een uitwedstrijd bij Barendrecht.

Okaty Özturk:"Dit was een mooi afscheid op De Westmaat"