Amsterdam dwingt derde duel af in finale play-offs tegen Kampong

UTRECHT - De hockeyers van Kampong zijn er zaterdag niet in geslaagd zich al te kronen tot kampioen van de hoofdklasse hockey. Amsterdam was in Utrecht met 2-1 te sterk en zorgde er daarmee voor dat er zondag in het derde duel tussen de twee ploegen de beslissing valt.
Het was gelijk al schrikken voor Kampong, want na vier minuten had Amsterdam de voorsprong te pakken. Mirco Pruyser bracht zijn ploeg in de vierde minuut op 0-1. De Utrechters kwamen vervolgens via Björn Kellerman op gelijke hoogte. In de negende minuut haalde hij verwoestend en onhoudbaar uit.
Met nog vier minuten te spelen in het tweede kwart pakte Amsterdam opnieuw de voorsprong. Pruyser wist met zijn tweede van de middag de 2-1 te maken. Dat was ook de eindstand. Het eerste duel had Kampong na shoot-outs gewonnen van Amsterdam.
4' Mirco Pruyser [0-1]
9' Björn Kellerman [1-1]
31' Mirco Pruyser [1-2]
Zondag valt nu, opnieuw op het terrein van Kampong, de beslissing tussen Kampong en Amsterdam in het derde beslissende duel. Vorig jaar kroonde Kampong zich tot kampioen door over twee duels te sterk te zijn voor Rotterdam. Daarvoor was het 32 jaar geleden dat de Utrechtse mannen de titel pakten.

Martijn Havenga:"We geven die twee goals te makkelijk weg"
Sander de Wijn:"Genoeg om voor te spelen morgen"