Autoliefhebbers vergapen zich aan oude Panhards in Doorn

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
DOORN - Het is een van de oudste automerken ter wereld: Panhard. Liefhebbers van oldtimers verzamelen zich dit weekend in Doorn op Landgoed Zonheuvel.
Het evenement is georganiseerd door de PAN-Panhard Automobielclub in Nederland, die dit jaar precies vijftig jaar bestaat. Met autoliefhebbers uit onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en de Verenigde Staten wordt het gouden jubileum gevierd.
De deelnemers konden zich vandaag vergapen aan elkaars auto. Ook maakten ze een tourtocht door de regio.
Nog nooit waren er zoveel Panhards bij elkaar in Nederland
André Ros
Een evenement waar het hart van voorzitter André Ros van de Panhard Automobielclub Nederland sneller van gaat kloppen. "Dit is zo bijzonder omdat er nog nooit zoveel Panhards bij elkaar zijn geweest in Nederland. En dat zal ook niet meer zo snel gebeuren. 250 mensen uit 9 verschillende landen, zelfs uit Amerika, met 120 auto's die hier ook echt aanwezig zijn. Dat zie je om je heen. Het is mooi weer. Het is hier geweldig!"
Andreas Becker kwam vanuit Duitsland naar Doorn om de oldtimers te bewonderen. "Dit is een erg zeldzame auto. Je ziet ze eigenlijk helemaal niet in Duitsland. Het is altijd leuk om naar een plek te gaan waar meer dan honderd van dit soort auto's zijn. Het is geweldig om onze ervaringen te delen."
Autoliefhebbers vergapen zich aan oude Panhards in Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.