Hond is keizer te rijk bij Kasteel Groeneveld tijdens Bark in the Park

© RTV Utrcht / Dennis van Ommeren
BAARN - Wie dit weekend bij Kasteel Groeneveld in Baarn een hond op een skateboard voorbij ziet komen, moet niet raar opkijken. Bij het kasteel wordt het hondenevenement Bark in the Park georganiseerd.
Twee dagen lang wordt er flink wat geblaft in het park. 1500 baasjes komen met hun hond naar het evenement. De bezoekers komen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België.

LEKKER ACTIEF MET JE HOND

De honden en hun baasjes kunnen samen van alles ondernemen op het evenement. Er zijn demonstraties van kampioenen in verschillende hondensporten, workshops, er worden medische vragen beantwoord en er is hondenmassage.
Met je hond op een skateboard? Dat blijken ze dus ontzettend leuk te vinden
Milka de Vries
En je kunt dus met je hond op een skateboard gaan staan, legt Milka de Vries van de organisatie uit. "Dat is natuurlijk iets aparts, dat zie je wel eens op YouTube voorbij komen of op Facebook. En het blijkt dus dat honden dat ontzettend leuk vinden."
"We hebben ook hersenwerk, waarbij de hond moet nadenken om spelletjes op te lossen. En ze kunnen een parcours lopen waarbij ze door een tunnel moeten springen."
© RTV Utrcht / Dennis van Ommeren
Vandaag was het thema 'Vive la Frenchie' en stond de Franse bulldog centraal. Omdat ook baasjes van andere rassen interesse hadden in het evenement, is het thema van de tweede dag 'Dogtastic!' Hier zijn alle honden met hun baasje welkom.
Hond is keizer te rijk bij Bark in the Park

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.