Hockeyers Kampong prolongeren landstitel

UTRECHT - De hockeyers van Kampong zijn er zondag in geslaagd zich opnieuw te kronen tot kampioen van Nederland. Het versloeg Amsterdam in het beslissingsduel in de play-offs met 3-1.
Kampong kwam na veertien minuten spelen op 1-0 voorsprong. Jasper Luikx wist het net te vinden uit een hele snelle counter die volgde na een gemiste strafcorner van Amsterdam. Met nog twee minuten in het tweede kwart kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Wie anders dan Mirco Pruyser maakte namens Amsterdam de gelijkmaker. Amsterdam begon het derde kwart sterk, maar naar mate het derde kwart vorderde werd Kampong gevaarlijker. Dit resulteerde in een treffer voor Kampong. Na een knappe actie van Sander de Wijn kon Robbert Kemperman de 2-1 binnentikken. Met nog één minuut te spelen besliste Kampong via Kellerman de wedstrijd definitief: 3-1.
14' Jasper Luijkx [1-0]
33' Mirco Pruyser [1-1]
50' Robbert Kemperman [2-1]
69' Björn Kellerman [3-1]
Vorig jaar kroonde Kampong zich tot kampioen door in de finale over twee duels te sterk te zijn voor Rotterdam. Daarvoor was het 32 jaar geleden dat de Utrechtse mannen de titel pakten. Het is de achtste titel voor de Utrechtse hockeyclub.
Kampong verloor dit seizoen geen enkel duel in de hoofdklasse. In de play-offs was het in de halve finale te sterk voor Oranje-Rood. Kampong was tweemaal via shoot-outs te sterk. Het eerste duel tegen Amsterdam had Kampong ook gewonnen via shoot-outs. Het tweede duel werd zaterdag door Amsterdam gewonnen met 2-1.