Brunner door de Bocht: Brommers, leuk en vies?

DOORN - Edo gaat op pad met de Puch 66 club. Dat is een brommerclub van 60 plussers die de wegen onveilig maken met hun oude tweetakt voertuigen. Volgens Milieudefensie zijn deze voertuigen enorm vervuilend en het liefst zien ze deze brommers dan ook verdwijnen of omgebouwd worden tot schone elektrische voertuigen.
Cor van Breukelen van Puch 66 zegt dat de vervuiling door hun tweetaktjes wel meevalt, want ze rijden allemaal op duurdere maar daardoor wel schonere benzine. Edo gaat een stukje met ze mee op een oude puch en dat brengt een hoop jeugdsentiment naar boven, vooral door het geluid en de geur van zijn voertuig.

VERVUILEND

Dus hoopt hij dat het allemaal wel mee valt met de vervuiling van deze brommers. Maar Anne Knol van Milieudefensie geeft aan dat ondanks de schonere brandstof het toch echt nog steeds heel vervuilend is. Om Edo te laten ervaren hoe het is om als fietser vlak achter een tweetakt op het rode stoplicht te wachten heeft ze een 'eerlijke brommer' meegenomen. Deze heeft geen uitlaat naar achter, maar recht in het gezicht van de vervuiler.
En eerlijk is eerlijk, echt lekker is het niet als de rook rechtstreeks je neus in wordt geblazen. Het moet dus schoner, niet alleen de brommers, maar ook auto's en boten. En volgens Milieudefensie moet je ergens beginnen, want als iedereen maar naar elkaar blijft wijzen, gebeurt er helemaal niks
En ja, ook Edo snapt het wel hoor, want hij wil ook dat zijn kinderen en in de toekomst kleinkinderen in schone lucht opgroeien.
Brunner door de Bocht wordt op dinsdag uitgezonden op RTV Utrecht.

Brunner door de Bocht: Lekker scheuren op oude brommers, hoe vervuilend is dat eigenlijk?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.