RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Massale hulp na diefstal aangepaste fiets van Teun (8): "Kan er met mijn pet niet bij"

MAARSSEN - De diefstal van een speciale fiets van een Maarssensjongetje met een spierziekte maakt landelijkveel los.

Een doneeractie heeft binnen een dag duizendeneuro's opgeleverd en Snel Fietsen in Utrecht heeft laten weten dat het eennieuwekinderfietsmet elektrische ondersteuning willeveren tegen inkoopprijs. Of de ouders ingaan op dit aanbod is onbekend. "Ik heb nog geen contact gehad, maar we zijn zeker bereid om een aangepast fietsje te bouwen met trapondersteuning", vertelt eigenaar Berend van Loon.


Ik vind dit zo'n schrikbarend verhaal"
Fietsenmaker

"Ik vind dit zo'n schrikbarend verhaal. Het balletje ging gisteravond rollen na een tip van een goede klant.Ikwas echtontdaan enkan er met mijn pet niet bij dat iemand dit doet. Waar zitten we met ons EQ?"

KOSTENDEKKEND
Van Loon hoeft niets aan het fietsje te verdienen, maar het hoeft ook geen geld te kosten. "Ik levereen eigen sponsorbijdrage, maar dat zie ik losvan het bouwen van de fiets. Hetmoet wel kostendekkendzijn. Maar dat is eigenlijk slecht genoeg, dat dat zo is."

Van Loon schat dat het aangepaste fietsje tussen de 1500 en 2500 euro kost. "Zo'n exemplaar is niet standaard verkrijgbaar op de markt."

FACEBOOK
De kinderfiets werd zondag gestolen bij de Maarssense hockeyclub MHV. De moeder van de jongen plaatste daarop een emotioneel bericht op Facebook datinmiddels meer dan 30.000keer is gedeeldInmiddels is er al ruim 3.000 euro gedoneerd. Het geld dat overblijft gaat naar het Duchenne Parent Project.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -