Massale hulp na diefstal aangepaste fiets van Teun (8): "Kan er met mijn pet niet bij"

© Floor Knuistingh Neven
MAARSSEN - De diefstal van een speciale fiets van een Maarssens jongetje met een spierziekte maakt landelijk veel los.
Een doneeractie heeft binnen een dag duizenden euro's opgeleverd en Snel Fietsen in Utrecht heeft laten weten dat het een nieuwe kinderfiets met elektrische ondersteuning wil leveren tegen inkoopprijs. Of de ouders ingaan op dit aanbod is onbekend. "Ik heb nog geen contact gehad, maar we zijn zeker bereid om een aangepast fietsje te bouwen met trapondersteuning", vertelt eigenaar Berend van Loon.
Ik vind dit zo'n schrikbarend verhaal
Fietsenmaker
"Ik vind dit zo'n schrikbarend verhaal. Het balletje ging gisteravond rollen na een tip van een goede klant. Ik was echt ontdaan en kan er met mijn pet niet bij dat iemand dit doet. Waar zitten we met ons EQ?"

KOSTENDEKKEND

Van Loon hoeft niets aan het fietsje te verdienen, maar het hoeft ook geen geld te kosten. "Ik lever een eigen sponsorbijdrage, maar dat zie ik los van het bouwen van de fiets. Het moet wel kostendekkend zijn. Maar dat is eigenlijk slecht genoeg, dat dat zo is." 
Van Loon schat dat het aangepaste fietsje tussen de 1500 en 2500 euro kost. "Zo'n exemplaar is niet standaard verkrijgbaar op de markt."

FACEBOOK

De kinderfiets werd zondag gestolen bij de Maarssense hockeyclub MHV. De moeder van de jongen plaatste daarop een emotioneel bericht op Facebook dat inmiddels meer dan 30.000 keer is gedeeld
Inmiddels is er al ruim 3.000 euro gedoneerd. Het geld dat overblijft gaat naar het Duchenne Parent Project.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.