Bunnikse bakker viert Dag van de Stagiair: "Heel belangrijk voor het ambacht"

Verslaggever-stagiair Remi interviewt bakkerij-stagiaire Colette
Verslaggever-stagiair Remi interviewt bakkerij-stagiaire Colette © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Voor het vierde jaar op rij worden stagelopers vandaag extra in de spotlights gezet tijdens de Dag van de Stagiair. Bij bakkerij Vroeg in Bunnik kunnen ze tegenwoordig bijna niet meer zonder de extra hulp en daar worden de stagiairs dan ook flink gewaardeerd.
"Ze zijn heel belangrijk voor het vak en je moet ze altijd in het zonnetje zetten", vertelt bakker en stagebegeleider Anna aan RTV Utrecht. "Dankzij hen kunnen wij het ambacht doorgeven, dus we hebben ook altijd veel stagiairs rondlopen hier. Als ze allemaal zouden wegvallen, hebben we denk ik wel een probleem", lacht ze.
Onze eigen RTV Utrecht-stagiair Remi kreeg vandaag een bijzondere klus: hij mocht  - voor het eerste live op de radio - stagiaire Collette interviewen. Zij is blij met de bijzondere dag, maar merkt weinig verschil. "Iedereen is wel extra lief vandaag, maar verder is het een dag als altijd."

PRIJZEN

Later vandaag worden er ook nog landelijke prijzen uitgereikt: die voor 'beste stagiair van het jaar' en 'beste stagebedrijf van het jaar'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.