Maand extra cel Silvester L. voor bedreiging

© ANP
UTRECHT - Silvester L., de man die vast zit voor de moord op de Utrechtse Sandra Garcia Geraldino, heeft een maand extra celstraf gekregen voor het telefonisch bedreigen van twee medewerkers van Samen Veilig (Save). Dat deed de 45-jarige man begin 2017 vanuit de gevangenis in Dordrecht.
Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. De Utrechter zit een zesjarige gevangenisstraf uit voor het mishandelen van zijn partner Garcia, met haar dood als gevolg. De hulpverleners van Save zijn verantwoordelijk voor de ondertoezichtstelling van de kinderen van de verdachte.
De medewerkers zijn drie keer bedreigd per telefoon. De woorden die daarbij gebruikt zijn waren 'zeer heftig' en hadden een enorme impact, aldus het vonnis. "Ik zal zorgen dat jou hetzelfde overkomt als Garcia, je zal in je bed plassen van angst. Je moet niet met mij sollen, je weet met wie je te maken hebt, als ik buiten sta zal jij achterom moeten kijken als jij je macht blijft misbruiken", is het soort bedreigingen dat L. naar de medewerkers uitte.
Het Openbaar Ministerie had negen maanden celstraf geëist. De rechtbank gaat niet mee in die eis, maar acht een gevangenisstraf wel op zijn plaats vanwege de context en de aard van de bedreigingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.