Petitie tegen verhuizing mariniers overhandigd aan Tweede Kamer

© RTV Utrecht
DOORN - De petitie voor behoud van de marinierskazerne in Doorn is vanmiddag aangeboden aan Kamerleden in Den Haag. Bijna 13-duizend mensen zetten de afgelopen weken een krabbel om de verhuizing terug te draaien.
De verhuizing naar Zeeland was al zo goed als rond, maar zowel vanuit de politiek, als vanuit defensie en inwoners van Doorn is steeds meer kritiek op het plan. Het idee van de petitie komt van Miriam Appels uit Driebergen. Zij vindt dat de gezinnen van de mariniers de dupe zijn van de verhuizing naar Zeeland. "En daarbij is de kazerne in Doorn ook historisch grondgebied. Ik vind het heel belangrijk dat dit gewoon bij ons blijft."

ACTIE

De initiatiefneemster hoopt dat de handtekeningenactie wat teweeg brengt en dat de Kamerleden iets kunnen doen om de verhuizing te voorkomen. Volgens voorzitter Han ten Broeke van de vaste Kamercommissie defensie zou de petitie de mariniers kúnnen helpen. "Het is in het verleden wel eens gebeurd dat dit soort besluiten zijn teruggedraaid. Ik zeg niet dat dat nu gaat gebeuren, maar het aanbieden van een petitie is nooit verkeerd."
Binnenkort praat de Tweede Kamer over de verhuisplannen van de mariniers.