Uitkomst draagvlakonderzoek: meerderheid vóór Huis van Eemnes

© Moederscheim Moonen Architecten
EEMNES - Een meerderheid is voorstander van de bouw van het Huis van Eemnes op de locatie Noordersingel. Dat blijkt uit de resultaten van het draagvlakonderzoek, die vanmiddag zijn gepubliceerd door de gemeente Eemnes.
Een ruime meerderheid van 79,2 procent geeft aan voor het idee van de centrale ontmoetingsplaats met sporthal, bibliotheek en zalencomplex te zijn. 54,6 procent van de respondenten is voor de nieuwbouw op de locatie Noordersingel. Het multifunctionele gebouw is gepland op veld 4 van SV Eemnes.
Stoppen met het project kost minimaal 2,5 miljoen euro. 62,4 procent van de reacties zijn daarom voorstander van doorgaan met de bouw.
Volgens de gemeente zorgt de respons voor een betrouwbaarheid van 95 procent, met een foutmarge van maximaal 2,4 procent.

ONDERZOEK

De volksraadpleging is de uitkomst van de verkiezingsuitslag. Dorpsbelang Eemnes was altijd fel tegenstander van het Huis van Eemnes op de beoogde nieuwe plek. Na de verkiezingen werd de partij de grootste en ging in zee met de PvdA. Eén van de punten in het coalitieakkoord was het draagvlakonderzoek, 'om een goede afweging te kunnen maken en al dan niet door te gaan met de huidige nieuwbouwplannen'.
De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de ontwikkeling van het Huis van Eemnes. Maandag 28 mei worden de resultaten behandeld tijdens de raadsvergadering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.