Wendy van Os eerste ontvanger van Anne Faber Stipendium

UTRECHT - Wendy van Os uit Utrecht is de eerste ontvanger van het Anne Faber Stipendium. Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur reikte de beurs van 15.000 euro vanmiddag uit in Het Huis Utrecht.
De vorig jaar september omgebrachte Anne werkte bij deze creatieve broedplaats. Ze wilde graag zakelijk leider worden in de theaterwereld. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld.

COMMISSIE

Een commissie, met daarin onder meer de moeder van Anne, beoordeelde de aanvragen van talenten die zich in groten getale aanmeldden.
Ik moest wel even een half uur bijkomen
Wendy van Os
Wendy van Os (23) kreeg de beurs uiteindelijk. Ze zet zich met haar Van Os Productions in op verschillende fronten. Ze is volgens de selectiecommissie "een zeer talentvol jonge zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naartoe wil werken". "Wendy legt de lat voor zichzelf hoog, is nieuwsgierig naar anderen en zichzelf en eigenwijs genoeg om buiten de gebaande paden te treden. Ook is ze goed in staat om mensen met elkaar te verbinden. Dit zijn eigenschappen die Anne ook had."
De beurs betekent voor Wendy onder meer dat ze de komende tijd zonder financiële zorgen kan werken aan haar carrière en interessante cursussen kan volgen. Toen de voorzitter van de commissie me belde, moest ik wel even een half uur bijkomen. Ik was zo blij.", vertelt ze. "De aanleiding is natuurlijk heel dubbel, maar ze hebben het heel mooi gedaan. Ik vind het een hele eer dat ik de eerste ben die het stipendium ontvangt."

ANNE

"Anne was hier in dienst als bureaumanager", vertelt Guido Besslink van Het Huis Utrecht. "Haar wens om zakelijk leider te worden was bekend. We probeerden haar daarin wel te faciliteren, maar niet zo specifiek als we nu kunnen doen. Ik denk dat Anne dit traject wel heel graag had willen volgen." 
Besselink erkent dat het stipendium een dubbele lading heeft. "We zijn heel trots dat het er is, maar tegelijkertijd draagt het de naam van Anne die er niet meer is."
Naast de moeder van Anne bestond de commissie uit Bert Derkx, Marjolein Verhallen (Universiteit Utrecht, coördinator LinC programma's landelijk en Utrecht) en Guido Besselink (zakelijk directeur Het Huis Utrecht).
Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Utrecht, HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.