Volksdansgroep moet optredens tijdens Spakenburgse Dagen beperken

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Leden van de Volksdansgroep Spakenburg zijn boos op de organisatie van de Spakenburgse Dagen. Dit jaar mogen de dames in plaats van zes keer, nog maar één keer optreden.
Dynamisch Spakenburg, de organisatie achter de Spakenburgse Dagen, zegt dat de groep niet goed past bij wat het publiek wil. Dit jaar moet er meer aandacht zijn voor de cultuur van het vissersdorp. Volksdansen maakt daar volgens de organisatie geen onderdeel van uit. De beslissing schiet de dansende ouderen in het verkeerde keelgat. "Wij vinden het verschrikkelijk. De leden uit de groep zijn totaal van slag. Het publiek komt in grote getalen speciaal voor ons", vertelt Hanny Tóth.
De leden uit de groep zijn totaal van slag.
Hanny Tóth
Op sociale media komen veel verontwaardigde reacties binnen op het besluit. Jennifer Fischer, woordvoerder van Dynamisch Spakenburg, zegt geschrokken te zijn van de impact van de beslissing. "Toch maken wij weloverwogen keuzes. Wij begrijpen dat veranderingen reacties oproepen en dat daarbij mensen teleurgesteld zijn, dat spijt ons dan zeer."
Als het aan de organisatie ligt is de Spakenburgse dansgroep nog steeds welkom om één optreden te verzorgen. Of de leden van de groep dat nog willen, weet Hanny Tóth niet. Dat gaat ze binnenkort met hen bespreken. "Je hebt zo'n domper gehad dat je denkt het hoeft niet meer."
De Spakenburgse Dagen worden op vier woensdag georganiseerd in de laatste twee weken van juli en de eerste twee weken van augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.