RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

ProRail gaat angstige senioren helpen met ov-reis

PROVINCIE UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail gaat senioren helpen bij het reizen met de trein. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie senioren reizen met het openbaar vervoer te druk, chaotisch of ingewikkeld vindt. Met de campagne Samen Veilig Onderweg biedt ProRail tips en adviezen aan om veilig en zonder zorgen te reizen.

ProRail heeft het reisgedrag laten onderzoeken van Nederlanders tussen de 70 en 85 jaar. Zes op de tien ouderen pakken regelmatig het openbaar vervoer, maar 32 procent ziet daar tegenop, bijvoorbeeld door fysieke beperkingen. Wel geeft 70 procent aan het belangrijk te vinden om het openbaar vervoer te kunnen gebruiken en ook ProRail noemt dat cruciaal om ze bijvoorbeeld uit een sociaal isolement te houden.

BELEMMERINGEN

De hindernissen die ouderen noemen zijn: te veel gedoe (29 procent), fysieke beperkingen (24 procent) en de drukte (24 procent). Bijna de helft vindt de roltrap een belemmering.

Op internet en in een brochure staan tips over het gebruik van de roltrap, in- en uitstappen, en over wachten op het perron. Ook wordt onder meer geadviseerd over wat te doen op een spoorwegovergang als de rollator of scootmobiel vast zit tussen de rails.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht