RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vier maanden cel geëist voor vuurwerk gooiende FC-fan

UTRECHT - Voor de rechtbank in Rotterdam†is vier maanden cel geŽist tegen een FC Utrecht-supporter voor wangedrag tijdens de bekerfinale van 2016.†In totaal komen tien fans vandaag voor de rechter.

De wedstrijd, die FC Utrecht met 2-1 van Feyenoord verloor, liep†behoorlijk uit de hand. Beveiligers en agenten werden belaagd, er werd met vuurwerk gegooid en een ME-bus werd met stenen en bierflesjes bekogeld. Bij de incidenten raakten drie politiemensen gewond.

Op 24 april 2016 werden 59 mensen aangehouden wegens belediging, baldadigheid en vechtpartijen.

FAKKELS
Van de tien verdachten die vandaag voor de rechter kwamen, was de zwaarste verdenking die tegen een 31-jarige FC Utrecht-supporter die in Rotterdam woont. Hij zou met fakkels hebben gegooid naar Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer.

De verdachte ontkende voor de rechtbank dat hij de intentie had iemand te raken, aldus RTV Utrechjt-verslaggever Jiri Glaap. Het vuurwerk was volgens de man gevaarlijker voor de mensen op de tribune dan die op het veld. Op de vraag hoe hij dan aan die fakkels kwam, antwoordde de man: ''die werden uitgedeeld''.


De verdachte vindt het ''ontzettend stom'' wat hij tijdens de bekerfinale heeft gedaan. Hij wijst het gebruik van middelen aan als factor die een rol speelde bij zijn gedrag en volgt een cursus om zijn agressie na alcoholgebruik te beteugelen.

Het OM legt de man, die al een stadionverbod van acht jaar had, 'voorgenomen zware mishandeling' ten laste en eist vier maanden cel. Advocaat Haze noemt die eis buiten proportie.

BEWUSTELOOS
Tegen een andere supporter werd drie maanden cel geŽist. Hij wordt ervan verdacht de begeleider van een invalide supporter bewusteloos te hebben geslagen.

Deze supporter werd geÔdentificeerd aan de hand van camerabeelden. Hij ontkent degene te zijn die op de beelden staat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -