Bezoek van toppers moet kinderen enthousiasmeren voor beachvolleybal

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Om kinderen enthousiast te maken voor beachvolleybal, gaven beachvolleybalsters Laura Bloem en Sophie van Gestel vanochtend een clinic aan leerlingen van de Maaspleinschool in Utrecht.
Utrecht is in juli een van de vier speelsteden van het EK beachvolleybal. Op de Neude verrijst een stadion voor 2.000 toeschouwers. Toppers uit het Nederlandse beachvolleybal brengen de komende tijd bezoeken aan scholen in de speelsteden. "Om de sport onder de aandacht te brengen", zegt Sophie van Gestel. De tweevoudig deelneemster aan de Olympische Spelen merkt dat volleybal populairder wordt. "Het is een beetje in opkomst, het is steeds meer in trek."

VOETBAL

De gymjuf van de Maaspleinschool beaamt dat. "We hebben tegenwoordig het schoolvolleybaltoernooi, waar onze kinderen ook aan hebben deelgenomen. Daardoor komen ze met de sport in aanraking. Een aantal kinderen zit ook op volleybal. Het is niet alleen maar hockey of voetbal meer."
Een leerlinge van de Maaspleinschool is het niet met zijn juf eens. "Wij zitten met zo'n 170 kinderen op school en volgens mij zit er maar eentje op volleybal. Veel kinderen zitten op voetbal."

ENTHOUSIAST

Laura Bloem is een van de Nederlandse speelsters die in juli aan het Europees kampioenschap in eigen land begint. "Wij zijn hier om mensen enthousiast te maken voor volleybal en het zou leuk zijn als het lukt. Dat we meer kinderen aan het volleyballen krijgen."
Het EK beachvolleybal is van 15 tot en 22 juli in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn.
Toppers leren kinderen beachvolleyballen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.