Ophef na striptease met slagroom in Utrechts kinderdagverblijf

© Google Maps
UTRECHT - Bij kinderopvang Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten heeft eerder dit jaar een striptease plaatsgevonden. Naar aanleiding van dit incident heeft de GGD onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.
De striptease vond plaats om 10.00 uur 's ochtends en was ter ere van de verjaardag van één van de vrouwelijke medewerkers. In de hal van Jolie likte een mannelijke medewerker slagroom van zijn jarige collega. Van de striptease is melding gemaakt door een anonieme medewerker.
De GGD concludeert in een inspectierapport dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. "Doorslaggevend is hierbij dat het voorval heeft plaatsgevonden op een moment dat er kinderen aanwezig waren in het kinderdagverblijf." Beroepskrachten moeten een voorbeeldfunctie hebben, staat in het rapport.

VERKLARING

Volgens De Telegraaf die vanmorgen over het voorval schreef, is manager van het kinderdagverblijf Piet Bais woedend. Hij is vooral boos op de anonieme melder, schrijft de krant. Bais zegt tegen RTV Utrecht dat hij verkeerd is geciteerd en dat Jolie later vandaag met een officiële verklaring komt. Het kinderdagverblijf zou een kort geding tegen de GGD overwegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.