Wandel- en fietsroute langs de Romeinse Limes geopend

PROVINCIE UTRECHT - In Castellum Hoge Woerd in Utrecht is vanmorgen een nieuwe wandel- en fietsroute geopend langs de Romeinse Limes.
De Romeinse limes is de grens die lag langs de zuidoever van de Rijn. Het bestond uit forten, schansen en wachttorens om het rijk te beschermen tegen de stammen uit het noorden. Op ruim veertig plekken in ons land zijn hier overblijfselen van te zien. Het Castellum Hoge Woerd vormt een van de hoogtepunten langs de fietsroute.
De wandelroute is 275 kilometer lang, de fietsroute 200 kilometer. Het hele project heeft volgens projectleider Paul Makken van de ANWB een paar ton gekost. "Dit omvatte meer dan alleen wat bordjes langs de weg plaatsen. Het lastige van de Limes is dat je 'm niet ziet. We hebben een historicus gevraagd welke punten we moesten opnemen in de route. Daarnaast moesten we veel vergunningen aanvragen. Dat kost tijd en dus geld."
De Limesroute is te downloaden op de website van de ANWB. In 2020 wordt het Nederlandse deel van de Romeinse Limes voorgedragen voor de nominatie als Werelderfgoed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.