Bunschoten-Spakenburg heeft relatief meeste marktkramen van Nederland

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bunschoten-Spakenburg is de gemeente met de meeste markthandel, gemeten als aandeel van de totale detailhandel. Wel is de gemeente zijn koppositie kwijtgeraakt als gemeente met de meeste voedselkramen van het land.
Dat is naar voren gekomen uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van alle detailhandelaren in Bunschoten-Spakenburg staat ruim de helft (53 procent) op de markt, de rest bestaat uit supermarkten en andere winkels. Nergens in Nederland is die verhouding vergelijkbaar: Beverwijk, Strijen, Aalburg (allen 22 procent) en Edam-Volendam (20 procent) volgen op grote afstand.
Tien jaar geleden had Bunschoten-Spakenburg - in absolute aantallen - de meeste voedselkramen van Nederland. Dat komt onder meer door het grote aantal visverkopers dat vanuit de plaats naar markten in het hele land gaat. In de nieuwste cijfers is Bunschoten-Spakenburg voorbijgeschoten door Amsterdam. Daar staan nu 225 marktkooplieden in voedselproducten geregistreerd en in Bunschoten-Spakenburg 220.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.