RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erfpachters Utrecht bijgepraat over afkoopsom

1/2
UTRECHT - Moet ik de erfpacht gaan afkopen of niet? Zo'n 2700 huishoudens in Utrecht stellen zichzelf deze vraag. Gisteravond was er op het Stadskantoor een informatiebijeenkomst voor Utrechters die op erfpacht wonen. De grond waarop hun huis staat is van de gemeente en die wil er van af.

Gemeente organiseert bijeenkomsten voor Utrechters met erfpacht


De gemeente wil de grond verkopen en heeft iedereen een persoonlijk bod gedaan. De bedragen liggen tussen de 10.000 tot 200.000 euro. Erfpachters zijn daar niet altijd tevreden mee. "Het gevoel is dat het niet zo'n mooie aanbieding is", zegt bijvoorbeeld erfpachter Sjoukje van Barneveld. Een andere erfpachter, Eline Hoge, spreekt van een "flink financieel gat waar je even overheen moet springen."

De informatiebijeenkomsten zijn geen overbodige luxe. Afgelopen maanden hebben de erfpachters verschillende brieven gekregen van de gemeente. Tot twee keer toe stonden er fouten in. Die fouten kosten de gemeente zo'n 30.000 euro. Komende weken zijn er meer bijeenkomsten.

Erfpachters hebben nog het hele jaar om te beslissen of ze gebruik maken van het aanbod van de gemeente. Als ze het aanbod afslaan, kan het zo zijn dat in de toekomst de kosten voor het gebruik van de grond veel hoger komt te liggen. Ook de afkoopsom kan dan flink hoger worden. Inmiddels hebben honderd erfpachters aan de gemeente laten weten dat ze van het huidige aanbod gebruik gaan maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -