Striptease bij kinderopvang verbaast omwonenden niets: ''wel vaker overlast en feestjes''

© RTV Utrecht
UTRECHT - Buren van kinderopvang Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten verbazen zich niet over de striptease die daar eerder dit jaar plaatsvond. Ter ere van de verjaardag van één van de medewerkers was een feestje georganiseerd in de hal van de opvang. Op dat moment waren er kinderen aanwezig in het gebouw.
De striptease vond plaats om 10.00 uur 's ochtends. Een mannelijke collega die als stripper fungeerde likte daarbij slagroom van het bovenlichaam van een jarige medewerkster. Van de striptease is melding gemaakt door een anonieme medewerker, waarop een onderzoek volgde door de GGD.
De GGD concludeert in een inspectierapport dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. ''Doorslaggevend is hierbij dat het voorval heeft plaatsgevonden op een moment dat er kinderen aanwezig waren in het kinderdagverblijf.'' Beroepskrachten moeten een voorbeeldfunctie hebben, staat in het rapport.
''Van 7.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds is er lawaai en er worden in het weekend 'feestjes' georganiseerd met harde muziek in de tuin. Individuele bewoners worden zelfs bedreigd
Anonieme buurtbewoner
Volgens De Telegraaf die vanmorgen over het voorval schreef, is manager van kinderdagverblijf Jolie Piet Bais woedend over het voorval. Bais noemt het GGD-rapport broddelwerk en de melder een 'mol en misdadiger', schrijft de krant.
De reactie van Bais is volgens een buurtbewoner, die niet met naam en toenaam genoemd wil worden, heel herkenbaar. ''Agressie vanuit deze kinderopvang is aan de orde van de dag.'' Er is al langer gedoe tussen de buurt en Jolie.
De ruzies gaan over het parkeren van auto's en geluidsoverlast. ''Van 7.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds is er lawaai en er worden in het weekend 'feestjes' georganiseerd met harde muziek in de tuin. Individuele bewoners worden zelfs bedreigd door meneer Bais. Ook de eigenaresse is erg agressief in haar taalgebruik.''

OVERGENOMEN

''Ze hebben gewoon de buurt overgenomen'', zegt een andere buurtbewoner. ''Ik kan mijn auto vaak niet parkeren omdat er auto's van medewerkers van Jolie in de weg staan. Als ik daar wat van zeg hoor ik dat ik maar even geduld moet hebben. Ik vind dit echt niet kunnen. Er zijn eerder zelfs al mensen verhuisd door dit kinderdagverblijf.''
De buurt zou graag zien dat er minder lawaai is en het volume van de geluidsboxen tijdens feestjes fors naar beneden gaat. Ook moet er overleg komen met de buurt over alle extra activiteiten. ''Ze hebben lak aan de buurt. ''Ik hoop dat nu wel wordt ingegrepen. Dit duurt al ruim 7 jaar."
Manager Piet Bais van Jolie was voor RTV Utrecht niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.