Utrecht krijgt literatuurfestival dat twee weken gaat duren

© Michael Kooren
UTRECHT - Als bekroning op de benoeming tot Unesco City of Literature komt er een nieuw literatuurfestival in Utrecht. Het jaarlijks terugkerende evenement begint op 15 september met een boekenmarkt op het Vredenburg en wordt twee weken later afgesloten met De Nacht van de Poëzie.
In de tussenliggende periode zijn er tal optredens van schrijvers, dichters, muzikanten en theatermakers. Naast al bestaande festiviteiten wil de organisatie ook nieuwe evenementen opzetten.
Het nieuwe festival draagt de naam International Literature Festival Utrecht (ILFU). Het wordt geprogrammeerd en geproduceerd door Het Literatuurhuis en brengt een mix van wereldklassiekers tot literaire thrillers en van young adult tot poëzie.
Het festival belooft een schitterende start van het boekenseizoen te worden
Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis
"Jaarlijks worden zo'n 45.000 boeken uitgebracht in allerlei genres. Wij willen een gids zijn en de parels uit dit enorme aanbod voor het voetlicht brengen", zegt Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis. "Het festival belooft een schitterende start van het boekenseizoen te worden."
In de afgelopen jaren wist Het Literatuurhuis grote internationale namen te strikken zoals Michel Houellebecq, Nick Cave, Paul Auster, Michael Palin en PJ Harvey. In de komende periode wordt bekend welke Nederlandse en buitenlandse schrijvers voor het ILFU naar Utrecht komen en start de kaartverkoop van de verschillende onderdelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.