RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Ooijen (28) kandidaat-wethouder in Utrecht: "Ik wil dicht bij de mensen staan"

UTRECHT - ChristenUnie-politicus Maarten van Ooijen wordt wethouder in het nieuwe Utrechtse collegeals het tot een akkoord komt metGroenLinks en D66.

De onderhandelingen tussen de partijen zitten in de laatste fase. "Alser een akkoord ligt,wordt ook bekend welke portefeuilles ik krijg", laat Van Ooijen RTV Utrecht weten.

JONG

De afgelopen vier jaar washij fractievoorzittervan de ChristenUnie in Utrecht.Met zijn 28 jaar is Van Ooijen nog jong, maar dat ziet hij niet als obstakel. "Je zou het niet verwachten, maar ik ben eigenlijk al bijna tien jaar politiek actief.Ik benbestuurslid van de landelijke jongerenorganisatie geweest, fractiemedewerker, raadslid, fractievoorzitter en twee keer lijsttrekker. Soms begint je politieke ervaring wat vroeger en dan kom je blijkbaar ook wat eerder op zo'n wethouderspost terecht."

Het lichtje is bij mij wel aan nu"
Van Ooijen

RIJPEN

Van Ooijenkent de staden de lokale politiekgoed. "Ik heber vertrouwen in dat ik met mijn baggage deze verantwoordelijkebaan met veel passiekan bekleden", zegtde politicus.Toch moest hij wel even nadenken toen hij werd benaderd om wethouder te worden. "Het is een geweldige functie, maar jegaat niet voor n nacht ijs. Het is bij mij ook een proces geweest dat moest rijpen. Maar ik moet zeggen: het lichtje is bij mij wel aan nu."

Van Ooijen heeft al bedacht wat voor wethouder hijwil zijn. "Ik wil heel dicht bij de mensen staan en veel op bezoek bij initiatieven en organisaties in de stad. Een wethouderdie bekend is bij de mensen. Dat moet mijn handelsmerk zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht