Van Ooijen (28) kandidaat-wethouder in Utrecht: "Ik wil dicht bij de mensen staan"

© ChristenUnie Utrecht
UTRECHT - ChristenUnie-politicus Maarten van Ooijen wordt wethouder in het nieuwe Utrechtse college als het tot een akkoord komt met GroenLinks en D66.
De onderhandelingen tussen de partijen zitten in de laatste fase. "Als er een akkoord ligt, wordt ook bekend welke portefeuilles ik krijg", laat Van Ooijen RTV Utrecht weten.

JONG

De afgelopen vier jaar was hij fractievoorzitter van de ChristenUnie in Utrecht. Met zijn 28 jaar is Van Ooijen nog jong, maar dat ziet hij niet als obstakel. "Je zou het niet verwachten, maar ik ben eigenlijk al bijna tien jaar politiek actief. Ik ben bestuurslid van de landelijke jongerenorganisatie geweest, fractiemedewerker, raadslid, fractievoorzitter en twee keer lijsttrekker. Soms begint je politieke ervaring wat vroeger en dan kom je blijkbaar ook wat eerder op zo'n wethouderspost terecht."
Het lichtje is bij mij wel aan nu
Van Ooijen

RIJPEN

Van Ooijen kent de stad en de lokale politiek goed. "Ik heb er vertrouwen in dat ik met mijn baggage deze verantwoordelijke baan met veel passie kan bekleden", zegt de politicus. Toch moest hij wel even nadenken toen hij werd benaderd om wethouder te worden. "Het is een geweldige functie, maar je gaat niet voor één nacht ijs. Het is bij mij ook een proces geweest dat moest rijpen. Maar ik moet zeggen: het lichtje is bij mij wel aan nu."
Van Ooijen heeft al bedacht wat voor wethouder hij wil zijn. "Ik wil heel dicht bij de mensen staan en veel op bezoek bij initiatieven en organisaties in de stad. Een wethouder die bekend is bij de mensen. Dat moet mijn handelsmerk zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.