Kinderopvang over striptease-rel: "Het was een grap"

© RTV Utrecht / Rob van Dijk
UTRECHT - Voor het eerst reageert kinderdagverblijf Jolie in Utrecht op een omstreden verjaardagsfeestje van een medewerker. Er zou volgens directeur Hanny Reuser absoluut geen sprake zijn van een striptease. Het was een spontane actie, bedoeld als grap. De GGD noemde het incident eerder "grensoverschrijdend gedrag".
De collega werd op haar verjaardag met haar kleren aan op een karretje gelegd. Ze werd bedekt met een laagje folie waarop een 'toefje slagroom' werd gespoten. Een mannelijke collega ("een sociaal voelend mens") trok zijn shirt uit, draaide dit driemaal boven zijn hoofd en danste om de tafel. "Dit alles heeft een minuut geduurd", aldus Reuser. "Van seksuele opwinding was geen sprake. Er is geen slagroom gelikt."
Van seksuele opwinding was geen sprake.
Directeur Hanny Reuser
De kinderen hebben niets meegekregen van het opmerkelijke feestje van hun begeleiders. Ook al was de actie spontaan, alle deuren waren vooraf dichtgedaan. De veiligheid van de kinderen was geen moment in gevaar, zegt Reuser. Spijt is er dan ook niet, maar een tweede keer zal zoiets niet meer plaatsvinden.
Reuser krijgt veel steun van ouders en andere collega`s. Ouders zetten hun handtekening op formulieren in de centrale hal van de kinderopvang en ook op Facebook stromen de reacties binnen. Ook RTV Utrecht wordt gebeld door ouders, die moeite hebben met de ophef. Aan de kwaliteit van de opvang van hun kinderen mankeert niets, luidt de boodschap.
Kinderopvang Jolie heeft inmiddels officieel bezwaar ingediend tegen het rapport van de GGD. Die procedure loopt nog. Het kinderdagverblijf, dat de zorg heeft voor vijfhonderd kinderen, stapt naar de bestuursrechter als het geen gelijk krijgt. Een schadevergoeding van mogelijk 100.000 euro kan dan onderdeel van de eis zijn. Toch hoopt Reuser dat het niet zover hoeft te komen. Het liefst lost ze het op met een goed gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.