Montfoort heeft coalitie met VVD, Progressief Akkoord en Inwonersbelangen

© RTV Utrecht
MONTFOORT - Montfoort heeft een nieuwe coalitie. VVD Montfoort, Progressief Akkoord en Inwonersbelangen Montfoort-Linschoten hebben een inhoudelijk akkoord bereikt.
Eerder zat D66 ook aan de onderhandelingstafel, maar die partij stapte begin deze maand uit de besprekingen wegens een meningsverschil met Progressief Akkoord. De overige drie partijen hebben samen nog steeds een meerderheid in de raad.
De partijen hebben de afgelopen weken onder voorzitterschap van informateur Ria Driesse onderhandeld. De nieuwe coalitie heeft de ambitie om Montfoort weer op de kaart te zetten als "een levendige, vooruitstrevende gemeente met een goede dienstverlening".

RESTAFVAL

In het akkoord is onder meer afgesproken dat de binnenstad van Montfoort wordt heringericht, dat de bibliotheek terugkomt in Montfoort en Linschoten, dat het restafval weer elke twee weken wordt opgehaald en dat ondernemers op zondag open mogen.
De wethouders die de coalitiepartijen voor benoeming hebben voorgedragen zijn Ivo ten Hagen (VVD), Jocko Rensen (Progressief Akkoord) en Herman van Wiggen (Inwonersbelangen).
Het hoofdlijnenakkoord wordt aan de raad toegezonden. Op 31 mei wordt tijdens een extra raadsvergadering verantwoording aan de raad afgelegd over het onderhandelingsproces. De raadsfracties krijgen eerder al de gelegenheid om met de beoogde wethouders kennis te maken.
PLUCHE-PEILER
In onze pluche-peiler houden we de collegevorming in alle gemeenten van onze provincie bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.