Leerlingen MBO Amersfoort runnen garagebedrijf

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - In Amersfoort is gistermiddag door wethouder Bertien Houwing het onderwijsbedrijf De Garage officieel geopend. Leerlingen van MBO Techniek repareren er auto's van klanten in een beschermde omgeving.
Leren in de praktijk in De Garage
Het komt steeds vaker voor dat opleidingen zelf een werkplek creëren voor jonge studenten. Zo bestaat in Amersfoort al langer leerhotel Het Klooster waar studenten leren hoe het is om te werken in een restaurant en hotel. Nu komt daar dus een autogarage bij, de eerste in de regio.
De roep om technisch personeel is nog altijd groot. Docent John Geurs merkt dat ook bij deze opleiding het aantal aanmeldingen nog niet op het gewenste niveau is. Hij denkt wel dat de opzet van een onderwijsbedrijf studenten beter op weg helpt. "Hier werken ze minder onder tijdsdruk in een beschermde omgeving."
Chiel van Empelen wist op jonge leeftijd al dat hij aan auto's wilde sleutelen. De Garage biedt hem een werkplek waar geen prestatiedruk is. "Ik werk graag met mijn handen en leer hier veel sneller dan uit een theorieboek."
Het garagebedrijf van MBO Techniek in Amersfoort hanteert marktconforme tarieven. Een grote onderhoudsbeurt voor een auto kan soms wel meer tijd in beslag nemen dan in een reguliere garage, omdat de studenten in opleiding zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.